I veckans avsnitt pratar vi om tre olika studier:
Energy Expenditure of Adolescents During Overground Walking and Running
Mycket matnyttigt i detta avsnitt.
I veckans avsnitt pratar vi om tre olika studier:
Energy Expenditure of Adolescents During Overground Walking and Running
Mycket matnyttigt i detta avsnitt.
Hej kära ni,
Har en fråga till podden. Nu börjar det bli varmare, härligt! Men hur ska jag tänka med min pulsbaserade träning när pulsen pga värmen stiger 5-10 slag? Ska jag justera mina pulszoner därefter eller hålla mina vanliga pulszoner och acceptera en lägre fart?
Tacksam för svar och en intressant podd.
Halloj från Norrlands enda representant i 08-land!
Tack för era poddteman, poddgäster, djupdykningar, kärlek till sanslöst hårdblandad sportdryck och även för ett kanonutbud i Umara-shoppen. Nu till frågan:
Vi alla har nog under efterföljande dagar upplevt olika typer av trötthetssignaler som följd av träningspåfrestning, särskilt efter riktigt hårda intervallpass. Ett av dessa som säkert känns igen för många är hur man bara under en promenad som leder till uppförsbacke känner hur benen i princip signalerar att det börjar ackumuleras laktat. I jämförelse så kan till exempel dagarna efter långpass inte skapa samma reaktion.
Vilken eller vilka mekanismer är det som fått sån pass ackumulerad utmattning att denna signalering sparkar igång, även under något så enkelt som en hård promenad eller ett gäng trappsteg?
Allt gott till er. Stay awesome!
Kapten
Hej!
Tack för en lärorik och kul pod! Som ni tog upp i detta avsnittet, så känns det ofta lite lättare att springa på löpband. En faktor som jag funderat på en del är felmarginalen i uppmätt distans.
Hur stor felmätningen kan jag förvänta mig på ett vanligt gyms löpband? Antar min GPS-klocka mäter mer fel när jag springer utomhus.
Hur stort fel får det vara på ett löpband som används för 6 dagars världsrekord? 1% fel där blir ju ganska många kilometer.
Mvh Fredrik