I detta poddavsnitt pratar vi hydrering. Översiktsartikeln, The Hydrating Effects of Hypertonic, Isotonic and Hypotonic Sports Drinks and Waters on Central Hydration During Continuous Exercise går in på djupeti detta område. Låt oss ta en titt.
Länk till studien.
Jag cyklar randonne/brevet-lopp. Typiska distanser 30-60 mil med stämplingar/möjlighet att köpa något varje 5-10 mil. Hur bör jag sköta vätske- näringsintaget givet cykling i små grupper (3-8) cyklister på små krokiga vägar (ca 100hm/km) och farter på 30-33 km/h i snitt.
Idag fyller om 75cl med 50 g kolhydrater och trycker en flapjack/snickers per 10 mil. Fikar på bulle/macka + cola varje 10-15 mil
Hej, jag har en fråga till podden!
Igår eftermiddag sprang jag ett lite tuffare tröskelpass, inte jättelångt men jag blev ändå rejält ansträngd. Imorse körde jag ett distanspass (efter frukost) och upplevde att jag min puls var högre än den borde vara i den farten. Vad kan detta bero på? Ibland har jag upplevt samma känsla på fastande pass, så kan det vara att glykogenlagren i kroppen fortfarande var tomma?
Dessutom: ger det någon träningseffekt att springa dagen efter ett hårt pass om man känner sig sliten? Eller borde man vila?
Tack för superbra podd!
Trodde denna var vedertagen sanning i våra kretsar: https://www.upi.com/Health_News/2007/11/02/Study-Beer-beats-water-for-hydration/75631194005695/
haha ja…nu tycker jag den återtar en fin placering i listen 😛
Hej!
Löpningen är prio ett. Men när det gäller styrketräning för att bli så maxstark som möjligt. Då kör jag tex ett lätt eller högreps pass och ett tungt lågreps pass i veckan. Finns det någon fördel att köra på detta viset vecka ut och vecka in eller borde jag tex köra i block och köra enbart tunga lågreps pass varje träningspass i flera veckor för att sedan köra högreps pass i flera veckor?
Mvh Johan