Att genomföra en grandtour som Vueltan är bland det mest krävande en idrottare kan utsätta sig för. Det ställer extremt stora krav på ett högt energiintag. I studien nedan har man följt en av dessa elitcyklister och studerat hans energiintag. Hur jobbar man med enerigiintgaet innan, under och efter? Samt vilka specifika krav ställer ett så krävande lopp på kosten?
Hej och tack för trevligt sällskap under många träningspass.
Har en fundering kring energiförbrukning.
Har ganska nyss börjat använda mig av watt-mätare på cykel.
Gjort några längre cykelturer på dryga 7h där jag försökt kalkylera energiåtgången.
Eftersom jag vet att det kommer vara omöjligt att äta all energi jag gör av med under passet så vill se till att ”äta ikapp” efteråt, så gott det går att räkna på det, för att optimera återhämtning och kunna träna dagen efter utan att känna mig tom.
Men då till min fundering:
Watt-mätaren kan visa att jag ”förbrukat” över 6000kcal medans klockan, som jag kopplat pulsmätaren till visar ca 4000 förbrukade kcal.
Min fråga är vilken tror ni är mest korrekt?
Vill ju varken under äta eller över äta 2000kcal, efter varje pass.
Tack för svar och ha en fin sommar!
Cyklisten borde vara Nick Schultz.
Ökad energiåtgång etapp 10, 18 och 20 p.g.a. utbrytning.
https://www.procyclingstats.com/rider/nick-schultz/2021
Oooh, tack för detektivarbetet 🙂
Tja, tack för en kanoninspirerande podd. Har en normal vilopuls på natten (enligt min Garmin-klocka) på ca 42. I vissa perioder när jag ökar intensiteten i mina löppass faller vilopulsen ned till ca 37. Blir inte klok på om det är tecken på att jag fått ett starkare hjärta av träningen eller om jag är sliten. Kan man använda nattpulsen som en indikator på hur man mår? Vad tror ni?