Ett klassiskt frågeavsnitt står på agendan. Simon och Tommy tar bla upp intermittent fasta i samband med konditionsträning, ett eller två pass om dagen, nitrat och kramp.
Ett klassiskt frågeavsnitt står på agendan. Simon och Tommy tar bla upp intermittent fasta i samband med konditionsträning, ett eller två pass om dagen, nitrat och kramp.
Tack för en grym pod!
Coenzym Q10? Kan det vara till någon nytta för oss som tränar mycket och börjar närma sig döhalvan, eller är det pengarna i sjön?
Jag har joggat backyard (igen) och jag har frågor.
(Smicker om en underbarpod får vänta lite, men 100% giltigt)
1. Är det verkligen ett sammanträffande att ”Umara Cola” är den som är uppåttjack?
2. Vilken effekt har kyla på energiförbrukning och trötthetskänsla? Jag blev ovanligt (sov)trött efter att ha sprungit mig igenom en natt med temperaturer nedåt -4 (där sportdrycken blev mest slush.. eller is)
3. Koffein och långlångalopp, tumregler och strategi? Den här gången fick det mest bli: ”oj vad vimsig jag känner mig, tryck i mer energi + koffein och spring på så jag inte somnar” (fördel med att springa lite fortare på en backyard är ju att man får möjlighet till några minuter sömn också, får man ihop så man har ett ~6minuters fönster så känns det som att det ger en hel del om man kan rada upp ett par sådana efter varann på varven).
Hej!
Intressant podd ni har. Har en fråga om salt. Alla salttabletter och vätskeersättning är ju dyra som attans om man jämför med vad salt kostar. Man kan ju köpa köpa salt med kalium i, blanda med vanligt koksalt och hälla i lite krossade magnesiumtabletter. Kostnaden blir ca 1/100 (99% rabatt är inte dåligt ) . Enda skillnaden är motionen som då blir uteslutande klorid. I tabletterna man köper är det ju citrat och karbonat som motion. Har anjonen någon betydelse i detta sammantaget? Förutom smaken som blir lite besk. (Innan ni frågar, ja jag är kemist och vet att motjoner ofta har betydelse i olika sammanhang)
Mvh Magnus
Hej! (Jag vill vara anonym), Jättebra podd! Ni har i någon av era poddar pratat om att redan vid ungefär en fördubbling av hjärtfrekvensen motför vilopulsen så har man full slagvolym, d.v.s att hjärtat då fylls maximalt. Jag undrar om ni vet hur stor skillnad det är mellan elit och en ”Svensson” när det kommer till detta, då en vanlig person ofta ligger runt 50-90 medan jag själv till exempel har 30 i vilopuls. Jag har svårt att se att jag har full slagvolym vid 60 då ”även om det kanske vore skönt träningsmässigt hehe”, forskningen verkar ju dock säga att väldigt vältränademåste ligga högre upp i procent av maxpuls för att ha full slagvolym, men skulle ni kunna uppskatta ungefär i vilket spann detta troligen ligger för exempelvis mig, eller andra elitidrottare inom konditionsidrott. Mvh Längdskidåkare
Om jag tar nitrat och bikarbonat innan ett lopp/intervallpass och får ett sinnesjukt magras innan start. Kommer jag ändå dra fördel av bikarbonaten eller kommer jag gå ”minus” energimässigt för man känner sig lite urlakad?