Lyssnarfrågor står på menyn för Simon och Tommy denna veckan. De hinner bla med att prata om cellsyra, optimera träning vid låg träningsvolym samt hur man förbättrar sin energiplan för Vasaloppet. Lyssna och lär dig förhoppningsvis något spännande.
Lyssnarfrågor står på menyn för Simon och Tommy denna veckan. De hinner bla med att prata om cellsyra, optimera träning vid låg träningsvolym samt hur man förbättrar sin energiplan för Vasaloppet. Lyssna och lär dig förhoppningsvis något spännande.
Hej! Jag är en löptränande motionär som svarar bra på tröskelträning. Vid skada eller annars också så tränar jag en hel del kring tröskel på tex crosstrainer. Hur effektivt tror ni att överföringen från tröskelträning på crosstrainer går till löpning? Det sägs ju att det är vo2max som gäller för alternativ träning. Men borde inte tröskeln kunna höjas på löpningen genom alternativ träning? Ska man försöka ligga på ungefär samma tid och samma puls på en crosstrainer som man gör på löpningen? Tack på förhand boys!
Hej!
Jag tycker att ni är fantastiska som utbildar oss motionärer.
Ni pratade om att ni vill ha konstruktiv kritik. Jag kan inte låta bli att störa mig på när Simon säkert 50 gånger per avsnitt säger lissom(liksom). För att ni ska bli fulländade så så önskar jag att dessa lissom minskar.
Hej!
Grym pod!
Det har börjat dyka upp produkter på marknaden för att träna upp sina respiratoriska muskler och som även ska förbättra lungkapaciteten. Det påstås även att följdeffekten att träna med denna typ av produkt förbättrar syreuppganingsförmågan.
Produkten jag främst tänker på heter Airofit.
Vad säger vetenskapen om att träna upp våra respiratoriska muskler och se prestationsförbättringar (i uthållighetsidrotter)?
Hej!
Börjar med lite smicker.. Superbra pod!!
Det har börjat dyka upp redskap på marknaden för att träna uthålligheten i sina respiratoriska muskler, samt att det då även påstås öka totala lungkapaciteten samt även syreupptag. Nämner inte namn på produkten …(Airofit)..
Det ska då tydligen räcka med ca 15min daglig andningsträning med produkten i munnen för att inom veckor/månad få resultat i ovannämnda påståenden.
Jag förstår att detta låter för bra för att vara sant.
Vad säger vetenskapen om att kunna träna upp sin lungkapaciteten och respiratoriska muskler som i sin tur medför att kunna prestera mera (i uthållighetsidrotter)?
Om det är så att vetenskapen säger att det finns belägg för detta, antar jag ändå att lära sig att andas på ”rätt sätt” måste ligga till grund för tillgodogöra resultat från isolerad träning av respiratoriska muskler?
Mvh
Fredrik Z